Hvornår har jeg ret til erstatning ved flyforsinkelser?

Ifølge EU forordningen 261/2004 om flypassagerers rettigheder har du ret til erstatning hvis dit fly er forsinket 3 timer. Du skal dog være opmærksom på at det ikke er forsinkelsen ved afgang, men derimod forsinkelsen ved landingstidspunktet der er afgørende for din ret til erstatning. Du skal derfor sammenligne planlagt landingstidspunkt med det reelle landingstidspunkt.

EU forordningen 261/2004 gælder ved rejser foretaget inden for EU og lande som Schweiz, Norge og Island m.fl. samt rejser foretaget med flyselskaber tilhørende disse lande. Hvis du har foretaget en rejser hvor destinationen har været uden for EU, skal afgangslandet være fra et EU-land eller lande som Schweiz, Norge og Island før du har ret til erstatning.

Ved aflysninger og forsinkelser til og fra Tyrkiet har du og ret til erstatning – dog gælder der her nogle andre regler. Disse regler kan du læse mere om her

Er du i tvivl om at du ankommet 3 timer senere end det der står på din flybillet, så ring til Flycancel på 71989900. Vi har adgang til særlige systemer, der viser reelle afgang og ankomsttidspunkter på alle rutefly.