Flyrettigheder ved arbejdsstrejke

Strejker og arbejdskonflikter hos flyselskaberne er desværre noget som årligt rammer flypassagerer. Når et fly bliver aflyst pga. strejker og arbejdsnedlæggelser, resulterer det oftest i at passagererne ikke kommer til deres destinationer som planlagt. Bliver dit fly aflyst eller forsinket pga. strejke eller arbejdskonflikter har du en række rettigheder der sikrer dig som flypassager.

Dine flyrettigheder ved strejke og arbejdskonflikter

Hvis dit fly bliver forsinket eller aflyst grundet arbejdsstrejke har du en række rettigheder som du kan gøre krav på. Læs med her og se hvad du kan gøre krav på ved forsinkelser og aflysninger der skyldes arbejdsstrejker.

  • Hvis dit fly bliver aflyst pga. strejke tilbyder flyselskabet almindeligvis at få din billet ombyttet til den næste mulige afgang.
  • Hvis du ikke tilbydes ny afgang indenfor rimelig tid og du selv finder en rejse kan Flycancel hjælpe dig med at opkræve prisen for den nye billet.
  • Du kan også vælge at få dine penge retur hvis flyet er aflyst eller det er forsinket i mindst 5 timer.
  • Efter 2 timers har du krav på mad og drikke samt gratis internetadgang og telefonopkald. Du har desuden ret til hotelovernatning hvis forsinkelsen kræver overnatning.
  • Hvis du ikke får tilbudt mad, drikke eller hotelophold, og du tilmed selv betaler for disse så husk og gem dine kvitteringer - så sørger vi for at få dine udgifter refunderet.

Det skal du gøre når flyselskabet strejker

  • Hvis der er varslet strejke, eller det ser ud til at en strejke er under opsejling kan du kontakte selskabet for at høre hvordan det påvirker dig
  • Er der en strejke på vej kan du holde dig på opdateret ved at følge med på lufthavnen eller flyselskabets hjemmeside samt følge nyhederne.
  • Selvom flyselskabet strejker er du stadig forpligtiget til at møde op i lufthavnen - medmindre flyselskabet har meddelt andet på skrift.
  • Du skal hurtigst muligt kontakte dit flyselskab eller rejsebureau og oplyse om du vil have en ny billet eller pengene tilbage.

Ingen økonomisk kompensation ved strejker

Ved forsinkelser eller aflysninger  inden for EU eller med europæiske flyselskaber har du normalt ret til en økonomisk kompensation som du kan søge igennem Flycancel. Din ret til erstatning bortfalder dog, når dit fly aflyses eller er forsinket grundet strejke, uvejr eller krig/terror. Disse tilfælde anses for ekstraordinære omstændigheder, som flyselskabet ikke har kontrol over, og derfor er der ikke ret til kompensation.

Er der strejke på vej, så forhør dig  hos flyselskabet - her kan du bede om en ombookning, eller bede om at få pengene tilbage.