Erstatning ved rejser til og fra Tyrkiet

Tyrkiet er blandt turisternes favoritdestinationer.  Hvert år rejser rigtig mange til landet med både tyrkiske og europæiske flyelselskaber herunder Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Atlas Global og SAS. Ved charterrejser flyves der oftest med Corendon Airlines, Sunexpress samt Onur Air, som specielt charterets af rejsebureauerne Spies, Startour, Detur og Sunweb.

Flycancel er det danske klagefirma, der har størst succes med at behandle forsinkelsessager med afgange til og fra Tyrkiet. Vi har formået at vinde rigtig mange erstatningssager for forsinkede og aflyste fly samt ombookninger fra eksempelvis Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Onur Air og Atlas Global.

Vores profil som dansk-tyrkisk klagefirma med afdelinger og advokater i både Danmark og Tyrkiet danner rammen om denne succes. Som eksperter indenfor erstatningskrav i forbindelse med rejser til og fra Tyrkiet står vi klar til at kæmpe jeres sag.

Hvis dit fly er aflyst eller forsinket fra Danmark…

Hvis du bliver nægtet boarding eller dit fly bliver forsinket eller aflyst vil du i de fleste tilfælde være berettiget til kompensation -  forudsat at du ankommer til din endelige slutdestination mindst 3 timer senere end forventet.

Samme regler er gældende hvis du rejser til og fra Tyrkiet med et europæisk flyselskab (eksempelvis Jettime, SAS eller Norwegian). Disse regler er lavet i EU-regi hvorfor de gælder inden for EU og for rejser foretaget med europæiske flyselskaber.

Men hvordan er du stillet, hvis forsinkelsen sker med et tyrkisk selskab og er reglerne de samme som i EU?

Forsinkelse, aflysning eller ombookning med afgang fra Tyrkiet

Som skrevet gælder 3-timersreglen også fra Tyrkiet - så længe du rejser med et europæisk flyselskab. Hvis du til gengæld rejser fra Tyrkiet med et tyrkisk flyselskab, er det Tyrkisk-lovgivning der er gældende hvorfor tingene bliver lidt mere indviklet.

Direkte hjemrejse fra Tyrkiet

Når du rejser med et tyrkisk flyselskab med afgang fra Tyrkiet, har du først ret til kompensation hvis forsinkelsen er mindst 7,5 timer når du ankommer til din slutdestination.

Flyaflysning

Hvis flyet er aflyst fra Tyrkiet, har du ret til erstatning allerede efter 2 timer (50 % erstatning og fuld erstatning ved 4 timers forsinkelse)

Mistet forbindelsesfly, har jeg ret til erstatning?

Når man rejser med mellemlanding kan man sommetider risikere at miste sit forbindelsesfly videre til slutdestinationen – typisk fordi det første fly er forsinket. I sådant et tilfælde er det flyselskabets ansvar at ombooke dig.

Hvis du mister dit forbindelsesfly og ankommer til din slutdestination med mindst 2-4 timers forsinkelse, kan du have ret til erstatning. Beløbet der kan søges i kompensation er det samme uanset om man bruger tyrkisk lovgivning eller EU-lovgivning:

100 Euro pr. person i kompensation ved indenrigsflyvninger.
250 Euro pr. person i kompensation ved flyvninger under 1.500 km.
400 Euro pr. person i kompensation for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km.
600 Euro pr. person i kompensation på flyvninger, der er længere end 3.500 km.

Husk desuden at hvis forsinkelsen er over 2 timer, kan du gøre krav på mad og drikke fra flyselskabet. Huske at gemme kvitteringer, hvis du selv lægger ud for de ekstra udgifter.

Kompensationen kan søges, hvis flyselskabet kan tillægges årsagen til flyforsinkelsen. Husk at der kan søges erstatning for flyforsinkelser, aflysninger og ombookninger der er op til 3 år gamle.

Har du spørgsmål til dine flyrettigheder ved tyrkiske flyselskaber, er du altid velkommen til at kontakte Flycancel.